تغذیه و آشپزیخواص مواد غذایی

فواید ویتامین A

مطالبی که باید در مورد  فواید ویتامین A بدانید

فواید ویتامین A
فواید ویتامین A

 

ویتامین A یک ویتامین ضروری برای رشد و نمو ، شناخت سلول ، بینایی ، عملکرد سیستم ایمنی و تولید مثل است.

این یک آنتی اکسیدان قدرتمند است و به عنوان یک هورمون در بدن عمل می کند و بر بیان ژن ها تأثیر می گذارد و از این طریق بر فنوتیپ تأثیر می گذارد.

فواید ویتامین A  همچنین به عملکرد صحیح قلب ، ریه ها ، کلیه ها و سایر ارگان ها نیز کمک می کند .

حقایق سریع درباره فواید ویتامین A

فواید ویتامین A برای رشد و نمو ، شناخت سلول ، بینایی ، عملکرد سیستم ایمنی و تولید مثل ضروری است و به قلب ، ریه ها و کلیه ها کمک می کند.

زنان باردار و افراد در حال توسعه بیشتر در معرض خطر کمبود ویتامین A هستند.

مصرف  ویتامین A بیش از حد می تواند باعث هیپرویتامینوز شود.

ویتامین A را می توان در غذاهای گیاهی پرتقال ، گوشت ، تخم مرغ و شیر یافت.

انواع ویتامین A

ویتامین A به چندین شکل مختلف یافت می شود و مواد غذایی مانند هویج حاوی مقدار زیادی ویتامین A هستند.

ویتامین A به اشکال مختلف یافت می شود.

ویتامین A از قبل تولید شده در گوشت ، ماهی و لبنیات رخ می دهد.

ویتامین A در میوه ها ، سبزیجات و سایر محصولات گیاهی حاوی گیاه ذخیره می شود.

رتینول شکل غالب و فعال ویتامین A است که در خون یافت می شود. رتینیل پالمیتات فرم ذخیره سازی ویتامین است.

این “ویتامین پر طرفدار” ، به خودی خود یک آنتی اکسیدان است ، در صورت نیاز بدن به ویتامین A تبدیل می شود ، بنابراین هیچ خطر مصرف بیش از حد یا سمیت وجود ندارد.

فواید ویتامین A

از آنجا که ویتامین A بر طیف گسترده ای از عملکردهای بدن تأثیر می گذارد ، کمبود آن می تواند منجر به انواع مختلفی از مشکلات شود.

این موارد عبارتند از :

  • شب کوری
  • خطر بیشتری از عفونتها به خصوص در گلو ، سینه و شکم وجود دارد
  • هایپرکراتوز فولیکول ، منجر به خشکی و پوستی پوستی می شود.
  • مسائل مربوط به باروری
  • تاخیر در رشد در کودکان

مقدار کافی ویتامین A ممکن است مزایای زیر را داشته باشد:

  • کاهش خطر سرطان

فواید ویتامین A و مصرف کافی کاروتنوئیدها از میوه و سبزیجات با خطر کمتری از سرطان ریه در ارتباط است ، اما استفاده از مکمل های بتاکاروتن و ویتامین نتایج مشابهی نشان نداده است.

یک متاآنالیز نشان می دهد که برخی از انواع ویتامین A ممکن است به محافظت در برابر سرطان پروستات کمک کند .

مطالعات انجام شده در ژاپن حاکی از آن است که بتاکاروتن ممکن است به جلوگیری از سرطان روده بزرگ کمک کند .

 

  • درمان دیابت نوع ۲

رتینوئیک اسید، مشتق از ویتامین A، یافت شده است برای عادی قند خون در موش با دیابت .

  • پوست و مو سالم

ویتامین A در رشد کلیه بافتهای بدن از جمله پوست و مو از اهمیت زیادی برخوردار است.

این ماده در تولید سبوم ، روغنی که به حفظ سطح رطوبت در پوست و مو کمک می کند ، کمک می کند.

منابع ویتامین A

سبزیجات برگ دار

سبزیجات برگ یک منبع غنی از ویتامین A است

رتینول آماده که فقط از منابع حیوانی تهیه می شود.

غنی ترین منابع رتینول هستند:

  • گوشت اندام مانند جگر
  • ماهی های چرب ، چنین شاه ماهی و ماهی قزل آلا و روغن های ماهی
  • کره ، شیر و پنیر
  • تخم مرغ
  • غذاهای گیاهی حاوی کاروتنوئیدها ، اشکال آنتی اکسیدانی ویتامین A. اینها به بدن به رتینول تبدیل می شوند.

 

کاروتنوئید یک رنگدانه نارنجی است که به رنگ برخی میوه ها و سبزیجات کمک می کند.

 

منابع گیاهی سرشار از کاروتنوئیدها عبارتند از:

 

  • کدو تنبل ، هویج ، کدو و سایر سبزیجات به رنگ نارنجی
  • سیب زمینی های شیرین
  • میوه های نارنجی مانند طالبی ، پاپایا و انبه

 

  • غذاهای گیاهی سرشار از بتاکاروتن شامل موارد زیر است:
  • کلم بروکلی ، اسفناج ، سبزیجات شلغمی و سایر سبزیجات سبز برگدار تیره
  • کدو سبز
  • فلفل

مصرف توصیه شده

میزان توصیه شده ویتامین A با توجه به سن و جنس متفاوت است.

این ماده به چندین شکل موجود است و میزان ویتامین A موجود در مواد غذایی اغلب به عنوان معادل فعالیت رتینول (RAE) اندازه گیری می شود.

یک RAE برابر با ۱ میکروگرم (میلی گرم) از رتینول ، ۱۲ میکروگرم بتاکاروتن یا ۳٫۳۳ واحد بین المللی (IU) ویتامین A است.

مصرف توصیه شده ویتامین A به شرح زیر است :

تا ۶ ماه ، میزان مصرف کافی (AI) در روز ۴۰۰ میکروگرم (میلی گرم) و از ۷ تا ۱۲ ماه ، ۵۰۰ میکروگرم در روز است.

این ارقام بیانگر میزان متوسط ​​دریافت ویتامین A در نوزادان سالم با شیر مادر است.

از ۱ تا ۳ سال ، نیاز ۳۰۰ میکروگرم در روز است

از ۴ تا ۸ سال ، روزانه ۴۰۰ میکروگرم است

از ۹ تا ۱۳ سال ، روزانه ۶۰۰ میکروگرم است

از ۱۴ سال ، نیاز مردان برای مردان ۹۰۰ میکروگرم در روز و برای خانمها ۷۰۰ میلی گرم در روز است

برای زنان در سن ۱۹ تا ۵۰ سال ، میزان مورد نیاز ۷۷۰ میکروگرم در روز در دوران بارداری و ۱۳۰۰ میکروگرم در روز در هنگام شیردهی است

بررسی ملی آزمایشات بهداشتی و تغذیه ای ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۸ (NHANES) نشان داد که به طور متوسط ​​۲ سال و بالاتر آمریکایی ۶۰۷ میکروگرم ویتامین A در روز مصرف می کند.

 

چه کسانی در معرض کمبود ویتامین A هستند؟

نوزادان نارس یکی از پرخطرترین گروه ها برای کمبود ویتامین A هستند.

بالاترین خطر کمبود در موارد زیر است:

  • نوزادان نارس
  • نوزادان و کودکان در کشورهای در حال توسعه
  • زنان باردار و شیرده در کشورهای در حال توسعه
  • افراد مبتلا به فیبروز کیستیک

این دارو کاهش وزن اورلیستات، همچنین به عنوان alli در و زنیکال شناخته شده است، کاهش توانایی بدن را برای جذب ویتامینهای محلول در چربی مانند ویتامین A، افزایش خطر کمبود.

مکمل های ویتامین A برای کسانی که در جذب مواد مغذی مشکل دارند وجود دارد ، اما بهتر است نیازها از طریق غذا تامین شود ، نه در انزوا.

استفاده از مکمل ها می تواند نقایص احتمالی سایر مواد مغذی را برطرف کند ، که به طور بالقوه منجر به مشکلات حاد و طولانی مدت در سلامت می شود.

 

خطرات

ویتامین A از قبل ساخته شده می تواند سمی باشد که به مقدار زیاد یا از طریق رژیم غذایی یا مکمل مصرف شود.

میزان تحمل بالای مصرفی (UL) برای ویتامین A با توجه به سن متفاوت است. UL مقدار بالای ویتامین A است که ممکن است سمی باشد.

که می توانند باعث :

 

  • تغییرات پوستی مانند زردی ، ترک خوردگی ، خارش و افزایش حساسیت به نور خورشید
  • بینایی تغییر می کند و در کودکان خردسال بینایی مضاعف
  • ناخن های شکننده
  • تغییر مو ، مانند ریزش مو و موهای روغنی
  • استخوان های ضعیف ، درد استخوان یا تورم
  • استفراغ ، سرگیجه ، سردرد و حالت تهوع
  • افزایش وزن و کاهش اشتها
  • بیماری لثه
  • تحریک پذیری
  • خستگی ، خواب آلودگی و تغییر هوشیاری
  • فونتانل شفاف یا نقطه نرم در جمجمه ، در کودکان
  • بیماری کبد ، در موارد مصرف بیش از حد زیاد
  • زنان باردار نباید بیشتر از میزان توصیه شده ویتامین A مصرف کنند زیرا رتینول با ناهنجاری های جنین در ارتباط است.

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن